Ευκολη και Νοστιμοτατη Μανιταροσουπα (Mantar Çorbası)

Η γιαγιά μου μένει στη Σμύρνη και κάθε φορά που πηγαίνω εκεί, με ρωτάει να φτιάξω σούπες ειδικά. Αυτή η συνταγή είναι μια από τις καλύτερες που ξέρω και πραγματικά όλοι την λατρεύουν, ακόμα και αυτόı που δεν τρώνε μανιτάρια! Ελάτε να σας δείξω την συνταγή βήμα βήμα. :)


Τα υλικά μας
400-450 γραμμάρια μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες γάλα
3 κ.σ λάδι
1 κ.σ βούτυρο
2-3 κούπες ζεστό νερό
2 κ.σ αλεύρι
Αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, βάζουμε αλάτι και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα μέχρι να αφήσουν το νερό τους. Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε καλά.

 
Σκορπίζουμε το αλεύρι και όπως λένε οι μεγάλοι, "μέχρι να βγει η μυρωδιά του" περιμένουμε
ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε 2 κούπες γάλα. Εδώ το γάλα δεν πρέπει να είναι ζεστό απλά σιγά σιγά να το βάλουμε όμορφα και αφήνουμε λίγο να βράσει.


Εγώ χρησιμοποιώ αυτή την κούπα.


Στη συνέχεια, προσθέτουμε και 2-3 κούπες νερό όπως σας αρέσει και τη βράζουμε για 3-5 λεπτά. Την περνάμε από το μπλέντερ, βάζουμε τα πιπεριά και... Καλή μας όρεξη!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις