Κεμπαπ λαχανικων Στο Φουρνο (Fırında Sebze Kebabı)

Καλώς ήρθατε στην πρώτη συνταγή της Ανατολικής μου Κουζίνας! 

Σήμερα ξεκινάμε μ' ένα πολύ κλασσικό φαγητό που φτιάχνεται σ' όλη την Τουρκία: Sebze kebabı, δηλαδή κεμπάπ λαχανικών. 

Όταν λέμε "κεμπάπ", σαφώς εννοούμε το ψήσιμο κρέατος όμως επίσης πρόκειται και για έναν τρόπο μαγειρέματος. Κι απ' αυτόν τον τρόπο, προέρχεται και η ονομασία του φαγητού αυτού. Είναι ένα φαγητό γεμάτο χρώμα, πολύ θρεπτικό που θα φέρει την μυρωδιά Ανατολής στο τραπέζι σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! :)



Τα υλικά
5 μικρές πατάτες
1 μελιτζάνα
2 μεσαία καρότα
3 ντομάτες
1 κολοκύθι
8-10 μανιταράκια
2 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης)
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
Μια μεγάλη κούπα καυτερό νερό
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας  
Ελαιόλαδο




Τα μπαχαρικά
Μπούκοβο
Δυόσμος
Ρίγανη
Μαύρο πιπέρι
Κύμινο
İsot (προαιρετικό) *Ένα είδος καυτερής πιπεριάς του Şanlıurfa της Τουρκίας 


Ξεκινάμε λοιπόν με μια στιγμή ευτυχίας! Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά ελαφρά με τα δάχτυλα μας και φτιάχνουμε το μυστικό κομμάτι του φαγητού.


Κόβουμε όλα τα υλικά μας σε παρόμοια μεγέθη αλλά δεν τα κόβουμε και πολύ μικρά για να μην λιώσουν στο φούρνο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σ' ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε τα λαχανικά να ρουφήξουν τη γεύση των μπαχαρικών.


Σε μια μεγάλη κούπα καυτερό νερό βάζουμε ένα κουτάλι σούπας 
σάλτσα ντομάτας και το περιχύνουμε από μια γωνιά του ταψιού έτσι ώστε να μην χαλάσει τη μαρινάδα.


Και επιτέλους βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Όταν μαλακώσουν καλά τα καρότα, σημαίνει ότι το κεμπάπ λαχανικών μας είναι έτοιμο.









Σκόρδο, λαχανικά, μπαχαρικά και ελαιόλαδο κάνουν απλά θαύματα σ' αυτή τη συνταγή! Επίσης μ' αυτό το φαγητό ταιριάζει παρά πολύ το πιλάφι. Αν δοκιμάσετε την συνταγή, θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας. Ελπίζω να σας αρέσει και καλή όρεξη!

 Με Ανατολικές μυρωδιές,
Μέλις


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις