Μεζες με Καροτο και Κολοκυθι (Havuçlu Kabaklı Meze)

Γειτόνισσες και γείτονες, merhaba! :)

Σήμερα θέλω να σας δείξω μια συνταγή ενός κλασικού Τουρκικού μεζέ, πολύ εύκολη και ταυτόχρονα πεντανόστιμη.

Τα υλικά μας
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 μπολάκι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Δυόσμος
Μπούκοβο 
Αλάτι

Προτού ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας δείξω την καυτερή πιπεριά που χρησιμοπιούμε στην Τουρκία: Kırmızı pul biber

Ίσως να υπάρχει σε μερικά μέρη στην Τουρκία, όμως εδώ δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα το μπούκοβο. Το Τουρκικό κόκκινο πιπέρι περιέχει την σάρκα της πιπεριάς και όχι τους σκληρούς σπόρους.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! 
Πρώτο βήμα, ξεφλουδίζουμε το καρότο μας. Επειδή η φλούδα του κολοκυθιού είναι ήδη πολύ λεπτή και προσφέρει ένα ωραίο χρώμα στον μεζέ μας, δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσουμε

Στη συνέχεια, περνάμε από τον τρίφτη τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν. Μετέπειτα βάζουμε τα λαχανικά μας σ' ένα πιάτο να κρυώσουν.

Μέχρι να κρυώσουν αυτά, τρίβουμε το σκόρδο στο γιαούρτι και βάζουμε λίγο αλάτι με μπούκοβο. Μετά βάζουμε και τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε καλά και από πάνω ζωγραφίζουμε μια λωρίδα με δυόσμο.


 Ειδικά δίπλα στο κοτόπουλο, αυτός ο μεζές θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Καλή σας όρεξη!

  Με Ανατολικές μυρωδιές, 
Μέλις  
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις